Solstråle historie fra vores verden

Skrevet d. 19. september 2016

Skonnerten Jylland er stolte af at kunne præsenterer endnu en solstråle historie fra vores verden.

Kaspar Nielsen med pokalKaspar Nielsen blev anbragt om bord på Skonnerten Jylland for to år siden fordi der ikke var andre udveje for ham. Sagsbehandler og tidligere anbringelses steder anbefalede og søgte efter et oversøisk skibsprojekt, da man mente at han ville profitere af den kraftig ydre styring som det at blive isoleret på et skib langt ude på et fjernt hav i Caribien ville give.

Det var ikke muligt på daværende tidspunkt at finde et skib langt væk fra Danmark, så Kaspar kom i stedet på Skonnerten Jylland som alternativ. Skonnerten Jylland sejler udelukkende i Skandinavien, og Baltikum og ikke under eksotiske himmelstrøg, men det viste sig hurtigt at Kaspar profiterede mere af troværdige voksne som er nærværende og forstår gennem det maritime fællesskab at skabe ro samt vise forståelse og gennem miljøterapi skabe indre styring og motivation til langsom men sikket at ændre livsopfattelse.

Skonnerten jylland for sejlKaspar har under sit ophold gennemgået en imponerende indre kamp og fundet en mening med livet. Da han kom til skibet var det med en egenidentitet som værende en rod på gaden med daglig misbrug, nu to år efter er han ikke i tvivl om at han er ikke bare sømand med sejlskibs sømand. Denne unge mand er kun et eksempel på de forandringer som sker med unge der anbringes i skibsprojekter som giver mening med livet, selvværd og selvrespekt tilbage til de unge.

Den 4. september 2016 modtog Kaspar prisen som årets team player under et internationalt event ved Sail Training International i Göteborg. Prisen uddeles til en gast på et sejltrænings skib en gang om året og konkurrencen er benhård da der deltager skibe fra hele verden, det at blive indstillet og endda modtage prisen er enestående og et kæmpe personligt skulderklap. På skonnerten Jylland er vi meget stolte af at kunne fremvise resultater som anerkendes og bemærkes også udover landets grænser.