Enestående bidrag af sejltræningsskib

Skrevet d. 17. august 2014

Skonnerten Jylland i den Norske skærgård

Sail training international skriver: Et skib forsætter med fremragende at bidrag til sejltræning af unge mennesker til Tall Ships Races 2014.

Tall Ships Races og kapsejladser er organiseret for at fremme unges udvikling - men det arbejde, der udføres ombord på det danske skib Skonnerten Jylland kan ikke sammenlignes med andre i form af den positive indvirkning, det har på de unges liv.

Denne charmerende klasse B Skonnerts hjemlig udseende antyder det faktum, at for hendes praktikanter, dette skib er mere end et sted at gå på en eskapistisk eventyr.

En håndfuld unge mænd bor til dagligt på skibet, hvor de uddannes og lære om sejlads ligesom alle andre praktikanter. Forskellen for dem, der træner på Skonnerten Jylland er, at de i nogle tilfælde er der gennem retskendelse, givet valget mellem ungdomsfængsel eller bo og lære ombord på skibet.

Længden af de unges ophold ombord afhænger af det system, der anbefaler dem til anbringelse ombord Jylland - og eleverne kan bo ombord i flere år. Men før de kan komme ombord og begynder at sejle skal eleverne forbi skibets landbasen for at forberede dem til, hvad de kan forvente ombord. Under deres ophold lære de de nødvendige kvalifikationer omkring at sejle skibet. Eleverne og besætning spise og lave mad sammen i kabyssen, og der er seks enkeltmands køjer ombord til eleverne.

Den permanente besætning er velbevandret i håndteringen af dårligt stillede unge og mellem dem har de mange års erfaring og mange kvalifikationer indenfor psykoterapi, specialiseret uddannelse og socialt arbejde. Oven i dette er der et væld af sejlsport ekspertise og viden i den faste besætning, hvilket er kernen til at hjælpe disse unge mennesker med at finde en ny sti i forbindelse med deres tid ombord.

Race Director for Sail Training International (STI), Paul Bishop  har udtalt: "STI er utrolig stolte over at have et skib som Skonnerten Jylland, som deltager i deres begivenheder og være med til at give så vigtige et arbejde en høj standard."

I september udgaven af "The Masthead" vil vi taler med en ung mand, hvis liv er blevet vendt 180 grader i løbet af sine to år ombord dette meget specielle skib. Vi diskuterer livet ombord, de stærke bånd, der dannes på skibet og hvordan livet er ombord.

Du kan læse den originale engelske artikel her.